Voedingsadvies voor paarden



Dieren hier bij ons in het Westen zijn grotendeels afhankelijk van de mens. We beslissen heel veel voor onze paarden, wat ze eten, wanneer, hoeveel,… Wanneer ze mogen bewegen, met welke soortgenoten ze al dan niet mogen omgaan,…



Neem bewuste keuzes naar voeding toe voor je viervoeter.


Want voeding is grotendeels jouw verantwoordelijkheid.


Paarden hebben in het Westen geen beschikking over enkele hectares met een diversiteit aan grassen, bomen, struiken, knollen,... waar ze naar hun noden voedsel op kunnen scharrelen.



-“Mijn paard blijft te schraal maar dat is al altijd zo geweest, dat is zijn natuur. Want ik geef hem 2xdaags 3 voerscheppen van een kwaliteitsmerk.”


Tja, dergelijke uitspraken hoor ik frequent… De eigenaar is er van overtuigd dat hij zijn job goed doet, want hij geeft een gerenommeerd voermerk.


Maar is dat wel zo? Want het paard neemt blijkbaar de voedingsstoffen onvoldoende op.


Té mager zijn, of overgewicht, of chronisch mestwater, of… is geen onderdeel van de persoonlijkheid van je paard. Het is een teken dat je viervoeter niet de juiste voeding tot zich krijgt, of op dat moment onvoldoende opname capaciteit heeft. 


-"Ja maar, ik heb al alles geprobeerd en niets werkt."

Is daarmee de kous af? En moet je dier dan maar de rest van zijn leven die diarree verdragen. Volgens mij niet.


De combinatie van aangepast orthomoleculair voedingsadvies, al dan niet gekoppeld aan de bioresonantietherapie, en osteopathie kan een succes betekenen voor jouw dier.

Wat is Orthomoleculaire voedingsleer en waarom zou je het inzetten bij jouw paard?


Orthomoleculaire therapie richt zich op het optimaliseren van de voedingsstoffen in het lichaam, met als doel de algemene gezondheid te bevorderen én het behandelen van specifieke aandoeningen.


Vitaminen, mineralen, aminozuren en andere bioactieve stoffen worden ingezet om het lichaam in balans te brengen. Daarnaast worden eventuele tekorten aangevuld en is het lichaam beter in staat om te herstellen van blessures, ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te versterken.



Door paardenosteopathie te combineren met orthomoleculaire therapie kunnen we een holistische benadering bieden die zowel gericht is op het herstellen van de fysieke balans als het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn van het paard.


Dit resulteert in betere prestaties, sneller herstel na inspanning en een hogere kwaliteit van leven voor het dier.

Gepersonaliseerd orthomoleculair voedingsadvies:


Ja, het klopt inderdaad, al het voedingsadvies is gepersonaliseerd. Omdat je paard het gewoon waard is om hem/haar helemaal individueel op de kaart te zetten.


Wat is dat gepersonaliseerd traject?


Op basis van een lange lijst aan vragen, al dan niet voorafgegaan aan een osteopathisch consult en/of overleg met jouw paardenosteo, stel ik voor jouw paard een persoonlijk voedingsschema op. Gebaseerd op het orthomoleculair principe en uitvoerige studie. 


Gepersonaliseerd orthomoleculair voeradvies opstellen vraagt tijd en toewijding. Zowel van mij, maar ook van jou als eigenaar. 


Ik heb jouw medewerking nodig om het voerschema op peil te krijgen en ervoor te zorgen dat je paard/pony de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt. 


Hoe gaat het in zijn werk?


Stap 1. Contact op via mail en telefonisch intake gesprek:

Hier bespreken we of het orthomoleculair voedingsadvies een hulp kan zijn voor jouw paard.


Stap 2. Invullen van vragenlijst:

na het gesprek krijg je een uitvoerige vragenlijst om te beantwoorden. Daarnaast wordt je ook gevraagd om wat beeldmateriaal te voorzien van je paard.


Stap 3. Je ontvangt het voedingsadvies en gaat aan de slag. Het is een onafhankelijk advies:  je koopt de producten zelf aan.


Stap 4: Opvolging:

Dit is een proces dat af en toe bijgestuurd moet worden. Daarom wordt er 3 maand na het eerste advies gevraagd om contact op te nemen en bij te sturen indien nodig. Het zelfde gebeurd na 6 maand. 

Waarom is de opvolging nodig? 

Het kan zijn dat we de eerste 3 maand werken aan een acuut vitamine tekort maar na enkele maanden moet dit  bijgestuurd worden. 



Wil je samen aan de slag gaan om de gezondheid van jouw paard/pony te verbeteren? 

Graag!




                 Stuur een mail naar  info@paardenosteopaat-elkeschollaert.be, of klik op de link.


                Gelieve rekening te houden met een wachtperiode voor het voedingsadvies. 



                Voor dringende gevallen kan je me best telefonisch contacteren.


                0486/ 10 24 66

Orthomoleculair voedingsadvies vervangt geen medische zorg! Het is een aanvulling. Consulteer eerst je dierenarts bij ernstige problemen. 


!!! Graag even het onderstaande lezen voor je een advies aanvraagt: 


- Het gepersonaliseerd voedingsadvies is waardevol en geeft snel effect maar is ook zeer tijdsintensief om op te stellen. Wat geen enkele probleem is want het is zeer fijn om alles tot op de draad uit te pluizen voor jouw paard/pony. 


- Weet dat het voedingsadvies dat je ontvangt zal afwijken van je huidige voergewoonte. Anders was je niet op zoek gegaan naar hulp voor je paard/pony ;-).


- Wees bereid om aanpassingen door te voeren anders heeft de opstart van dit traject weinig nut. Het is een onafhankelijk advies. Ik verkoop de producten zelf niet.


De producten die ik aanraad zijn afgestemd op de noden van je paard.  Wil je er iets aan veranderen? Dan overleg ik dat graag met jou! Om te voorkomen dat je paard/pony geen tekort of overload krijgt aan voedingsstoffen.